//Topp 10 apps for Facebook: Skap engasjement og tilhørighet!

Topp 10 apps for Facebook: Skap engasjement og tilhørighet!

[one_half]

Her er en liste med 10 apps for Facebook som du bør vurdere!

Er du på jakt etter måter å engasjere dine Faceook-fans og skape tilhørighet?

Disse topp 10 apps for Facebook er, etter min mening, noen av de mest nyttige når det kommer til å skape engasjement og tilhørighet på sine Facebook-sider.

I tillegg er de veldig enkle å bruke. Enkelte av disse kjenner du kanskje allerede, men sannsynligvis finner du også noen nye som du kunne tenke deg å prøve ut.

Forresten, er du på jakt etter enda flere apps for Facebook, sjekk gjerne ut denne listen: Top 75 Apps for Enhancing Your Facebook Page.

#1 Ukens følger

Dine følgere liker å bli anerkjent. Denne applikasjonen holder kontroll på hvor aktive dine følgere er på siden din, og basert på dette publiserer den «ukens følger».

Denne applikasjonen er gratis dersom du bare vil sende ut den standardmeldingen som vises nedenfor. Men dersom du oppgraderer for en liten sum, vil du kunne skrive din helt egen melding her. Ukens følger-app vil også bli installert som en tab på siden din, slik at folk kan se hvem som har blitt ukens følger tidligere.

Ukens følger

For å legge til denne på siden din går du inn på http://apps.facebook.com/fanofthe/ og legger den til. Da vil appen automatisk publisere en melding på veggen din samme tid hver uke. Sørg for å legge til appen på eksakt samme tid som du ønsker at den skal poste de ukentlige meldingene.

Topp 10 apps for Facebook

#2 Booshaka

Booshaka er enda en applikasjon som ønsker å framheve følgere som er aktive på siden din. Når du installerer applikasjonen vil du få opp en tab som heter «Top Fans» på siden din.

Følgere får poenger for aktivitet, der postering på veggen gir mest poeng. De får også poenger for kommentarer og likes de kommer med.

apps for facebook

Du kan se statistikk over hver tilhenger for  å se hvordan de har gjort det. Applikasjonen gir en komplett historie over all aktivitet på siden din.

For å installere Booshaka går du til www.Booshaka.com og trykker på den blå Install-knappen. De har også en premium-versjon som premierer topp-tilhengere.

#3 NetworkedBlogs

Facebook har endret news feed-algoritmen sin, så det kan bli vanskelig å holde følge med hva som virker og hva som ikke virker av oppdateringer.

Men helt nylig ser det ut til at Facebook nok en gang har gjort noen endringer. Blant annet er det slik at tredjepartsapplikasjoner som f.eks. NetworkedBlogs, HootSuite, TweetDeck og andre ikke blir gjemt i nyhetsstrømmen.

Selv om det alltid er best for engasjement og EdgeRank å poste manuelt på Facebook, kan det enkelte ganger være kjekt med litt automatisering. NetworkedBlogs er en applikasjon som automatisk poster dine nye blogginnlegg til Facebook-veggen. Du kan bruke det til å poste innholdet til din personlige profil, din Facebook-side og din Twitter-konto.

Applikasjonen vil bruke overskriften i blogginnlegget, det første bildet i innlegget (eller et screenshot hvis du ikke har bilde), og de første linjene av teksten. Når noen klikker på posteringen vil man finne dele-knapper på toppen av innlegget som gir lesere mulighet til å dele innholdet videre med sitt nettverk. 

Innstillingene og navigasjonen hos NetworkedBlogs kan oppfattes litt tunge, men de har hjelpe-artikler tilgjengelig. Den enkleste måten å legge til NetworkedBlogs til din fanside er å gå til http://www.facebook.com/networkedblogs og klikke på «Add to My Page»-link på venstre side.

#4 Post Planner

Det kan være praktisk å kunne planlegge posteringer uten å  måtte publisere de akkurat da. Det finnes noen verktøy for dette som SocialOomph, HootSuite eller TweetDeck, men ingen av disse gir deg mulighet til å planlegge oppdateringer med bilde eller video. Post Planner kan hjelpe deg med dette.

Verktøyet koster litt i underkant av 5 dollar pr måned for å poste til sider, men dersom du tenker at du alltid vil kunne publisere innholdet på perfekt tidspunkt, så er det kanskje ikke så uaktuelt likevel. Sørg alltid for at du skaper engasjement og følg opp kommentarer som kommer.

Post Planner har også en såkalt White Label versjon slik at du kan tilpasse applikasjonens navn og sende folk som klikker på linken til nettsiden istedet for til applikasjonen.

Den enkleste måten å installere Post Planner på er å gå til www.postplanner.com.

#5 YouTube

Hvis du har en YouTube-kanal anbefaler vi at du integrerer den med Facebook-siden din slik at folk som besøker siden din enkelt kan finne dine videoer. Det er mange YouTube-applikasjoner tilgjengelig, men min favoritt er YouTube for Pages av Involver. Den er enkel å installere, layouten er fin og det er lett å dele videoene.

Dine nyeste videoer vises automatisk i større format. Applikasjonen publiserer ikke innhold automatisk til veggen din, men du kan enkelt publisere den på to klikk.

Applikasjonen er enkel å installere fra http://www.facebook.com/YouTubeApp. Klikk «Click here to install».

#6 Livestream

Livestream er en ypperlig måte å publisere direktesendte eventer til Facebooksiden din.  En egen chattefunksjon kan gjøre det hele enda mer interaktivt. Du kan også ta opp sendingen, og gjøre den tilgjengelig slik at folk kan se den når som helst.

For å legge til Livestream til siden din går du til http://apps.facebook.com/livestream/ og klikker på den grønne knappen hvor det står Get Started.

#7 ContactMe

Gjør det enkelt for folk å komme i kontakt med deg med et kontaktskjema på Facebooksiden din. Med appen ContactMe kan du legge til mange ulike felt og tilpasse skjemaet helt slik du vil. Installer ContactMe her: http://www.facebook.com/contactforms.

#8 Constant Contact

Mange lurer på hvordan man gjør det mulig for folk å melde seg på nyhetsbrevet via Facebook siden. Det finnes mange ulike måter, deriblant iFrame apper og design.

Det jeg liker spesielt godt med Constant Contact er at den er veldig enkel å bruke. Du kan legge til tekst for å si litt om selve nyhetsbrevet, og du kan til og med legge til et bilde, som vist i bildet nedenfor.

Men for folk som skremmes bort av koding og for mange innstillinger, kan denne applikasjonen være akkurat det du trenger for å skaffe nye nyhetsbrevfølgere.

Kom i gang på http://apps.facebook.com/ctctjmml/.

Merk deg at også MailChimp har sin egen Facebook-app dersom du bruker deres tjeneste: http://apps.facebook.com/mailchimp/.

#9 Scribd for Pages

Scribd er en dokument-delings-tjeneste som gjør det enkelt å laste opp og dele PDF, DOC, XLS, JPG og PPT-filer. Mange ønsker faktisk å kunne dele dokumenter gjennom Facebook.

Mens du kan laste opp dokumentet på nettsiden din, og dele linken, gjør Scribd sin applikasjon det mulig å se dokumentet direkte i taben, og laste det ned om de ønsker det.

Involver utviklet også Scribd for sider, og den enkleste måten å installere det på er å gå til http://apps.facebook.com/involver_epdmxwnq/.

 

#10 Ecwid

For å åpne en butikk på Facebook er det bare å legge til Ecwid til siden din. Ecwid integrerers med PayPal, Google Checkout, Authorize.net og en rekke andre betalingsformidlere.

Det å sette opp en butikk er litt mer jobb enn de andre applikasjonene her, men det er en enkel og god måte å skape interesse rundt dine produkter og tjenester. Ecwid har forum og veldig god kundesupport som kan hjelpe deg i gang.

For å komme i gang kan du gå til www.ecwid.com.

apps for facebook

Apps for Facebook kan og bør forbedre dine besøkendes opplevelse av Facebooksiden. De kan også gjøre livet ditt enklere ved å automatisere deler av jobben.

Hva tror du om disse? Har du noen andre gode forslag til apps for Facebook som jeg burde hatt med her? Del dine tanker og opplevelser i kommentarfeltet nedenfor.

[/one_half]
[one_half_last]

[/one_half_last]

By | 2013-10-05T13:36:47+00:00 desember 17th, 2012|Massivbloggen|Kommentarer er skrudd av for Topp 10 apps for Facebook: Skap engasjement og tilhørighet!

About the Author: